Hodie

Idag gick jag upp halv elva och åkte in till skolan för att hjälpa till lite med elevstyrelsevalet som pågår för fullt. Sysslade med det i några timmar och fixade lite med FN-grejerna. Sedan träffade jag på Julia och vi gick och fikade på Bernards och diskuterade våra framtidsplaner i Uppsala! Efter det åkte jag upp till Ebba och hjälpte henne med flytten. Jag missade bussen men pappa kom och hämtade mig. Och nu sitter jag här och ska snart sova! Imorgon ska jag upp ganska tidigt. Har alla det månne roligt på sin PRAO?

La prima lezione

Idag har jag haft min första italiensklektion på Medborgarskolan! Det var roligt, och vi gick igenom grunderna lite. Det verkar vara ett trevligt gäng som gärna vill lära sig.

Innan lektionen hann jag också med två möten på eftermiddagen idag.


Heri

Igår var en mycket bra dag!

FN-kursen i Stockholm var spännande och lärorik och vi fick en massa bra idéer! Det var trevliga och skärpta människor jag hade med mig från vår lilla skola och det känns som att det kan bli en bra FN-förening! Men att de inte kan göra tåg som går bara lite snabbare. När vi gick igenom riksdagen satt Jonas där och jag passade på att uppmuntra honom lite, han gör något helt otroligt och är värd alla eloger man kan ge.

Kvällen på Bongo var också mycket lyckad, Mikaela fyllde år och en massa trevliga människor hade samlats för att fira henne och ha roligt. Sedan pratade vi franska på bussen hem, det måste ha låtit roligt. Mycket lyckad kväll ergo.

När jag vaknade imorse kände jag en stark suktan efter youghurt, så nu sitter jag och äter det. Första gången på typ ett halvår.

Och jag kan bara säga ÄNTLIGEN.

Ciao

Lång dag imorgon

Idag har varit en både bra och dålig dag. Vi gick och åt på Jensens med klassen och det var trevligt. Jag hade också ett tyskaprov som gick tämligen galant och ett historieprov som, om ni ursäktar termen, var lamt. Jag kände mig lite sjuk på eftermiddagen och åkte hem tidigt, men en alvedon och lite vila senare känner jag mig nu bättre.

Imorgon skall jag åka till Stockholm med sju andra elever på skolan för att delta vid en kickoff för FN-föreningar på FN-skolor runt om i landet. Jag ska vara reseledare, det blir säkert spännande. Dock går tåget klockan sex så jag måste stiga upp klockan fyra (!) imorgon. Hemskt. Därför ska jag snart gå och lägga mig och sova länge. Jag kommer tillbaka till Jönköping halv nio imorgon kväll och då ska jag gå ut för att fira Mikaela som fyller år. Så det blir en lång dag imorgon. Men rolig!

Godnatt!

ps. jag har gett kaviarn till mamma. ds.


Godmorgon, vill du ha kaviar?

Klockan är tidigt och jag är synnerligen trött, då jag inte kom i säng förrän vid ett-tiden igår. Jag skrev en fransk uppsats och pluggade tyska verb. Det är således som det brukar.

Igår när jag var i maten träffade jag Julia och pratade lite med henne. Efter ett tag håller hon upp en burk med kaviar från Hemköp och frågar "vill du ha kaviar?". Det var nog gårdagens roligaste i alla fall. Tydligen hade hon köpt den för något fotoprojekt men visste nu inte längre vad hon skulle ha den till. Förvirrad som jag är tog jag emot den och nu står den i mitt skåp och stinker. Så om någon vill ha en burk med kaviar är det bara att säga till!

Igår var jag på en ledarutbildning inför mitt jobb. Min första kurs drar igång på måndag och det ska verkligen bli kul! Igår gick vi igenom hur man ska vara och lite pedagogik o.s.v. Och vi fick smörgåstårta. Jag älskar smörgåstårta! Och det bästa av allt är att vi får läsa en annan kurs på Medborgarskolan gratis eftersom vi är ledare! Jag väljer mellan japanska och portugisiska.

Nu ska jag rusa till en lektion!

A dopo!


Projekt SAOL

Mitt senaste projekt är att gå igenom hela Svenska Akademiens Ordlista (SAOL) och lära mig alla ord jag inte kan så bra.
Hittils har jag kommit till aciditet som betyder surhetsgrad! Jag är så himla trött på att det finns ord i ens eget modersmål som man inte förstår! Wish me luck!

Romani ite domum

Iucunde.


Länder jag varit i

Detta är en utmaning beträffande antal länder man har varit i. Jag stal idéen från min kära kusin.
Endast flygplats el. dyl. räknas ej.
Ergo:

Sverige
Danmark
Norge
Tyskland
Belgien
Schweiz
Österrike
Italien
Vatikanstaten
Ukraina
Storbritannien
Irland
Malta


What about you?


Jeu froid

Såhär är det ofta. Något blir väldigt populärt och ungefär ett halvår senare upptäcker slutligen även jag det. Den här gången handlar det om Coldplay som ju faktiskt är riktigt bra. Särskilt låten Viva La Vida är underbar!

Trois semaines

Oui, il y manquent seulement trois semaines. Puis, je m'en irai. Avec une amie. Ça sera bien.
Et pendant il y a des autres choses amusantes. Je commencerai à travailler. Je sortirai. Etc.
Je suis vraiment content de que j'ai commencé à suivre le cours de philosphie. Je l'attendais il y a cinq ans.


Slumpad livskärlek

Jag har 441 låtar på min dator. Det må vara lite jämfört med vissa av er men det innebär ändock att det är ca 0,3% chans att en viss låt ska spelas upp med slumpgeneratorn, vilket ju knappast är bra odds. Jag öppnade alla mina låtar i windows media player och tänkte att "just den låten vill jag lyssna på". Just den låten spelades. Sådana här saker händer faktiskt ganska ofta, och det är synnerligen underligt. De av er som är riktigt skärpta kan nog, med hjälp av inläggets rubrik, räkna ut vilken låt det rörde sig om.

Hannas debatt idag

Idag har jag varit i stan på den debatt som Hanna har anordnat som sitt projektarbete. Först var det ett seminarium med Peter Eriksson som var helt okej, han var lite rolig. Sedan var själva debatten som till stor del handlade om homosexuellas rättigheter. Med var bl.a. Annie och hon var såklart bäst av de närvarande, även om jag tycker att Mikaela lyckades sätta dit henne ganska rejält med en fråga om semantik. Jag och Pontus ställde också ägiga frågor om rättigheter som politikerna inte riktigt ville svara på. Hanna hade gjort ett bra jobb och det var en intressant dag!
Under pausen hann jag också med en fika på Johans med Martin, Alexander, Mimmi, Mikaela och Pontus.

Ny blogg!

Här är min nya blogg med nytt snyggt utseende gjort av Julia!

RSS 2.0