Underbara lärare

Jag fick denna instruktion från min samhällslärare Nicklas. Helt underbart oslagbart.

  

  

Arbetsuppgift Israel-Palestina Sh C


Som vi delvis diskuterat i skolans korridorer så handlar uppgiften om att lösa konflikten i Israel/Palestina-området. Om ni gör detta bra så kommer ni utöver ett bra betyg även kunna inkassera Nobels fredspris och eftersom det är på ganska stora belopp behöver ni sedan inte jobba utan kan äta choklad och titta på gamla Jerry Springer avsnitt resten av era liv.


Nåväl, eftersom jag vet (eller i alla fall förmodar) att ni är insatta i problematiken så kan ni så att säga gå pang på rödbetan. Ni behöver alltså inte ge någon egentlig bakgrund. Ni kommer med all sannolikhet beröra bakgrundsfaktorer indirekt då ni ger förslag på hur konflikten ska lösas. Dock, tänk på att inte bara komma med ett förslag som vid en första anblick ser elementär och självklar ut. Ni måste också redogöra för vilka förutsättningar som måste gälla för att ert förslag ska kunna ge resultat, eller vilka eftergifter någon part måste göra o.s.v. Det räcker alltså inte med att säga att "Lösningen är att båda parter slutar bråka och är snälla mot varandra." En truism som heter duga. Nej, ni måste tränga in i problemet rejält och vända och vrida på varje litet argument. Försök övertyga er själva om motsatsen.


Ni får självfallet ta ställning i konflikten. Tänk dock på att inte bli tendentiösa utan försök även se saken ur er meningsmotståndares ögon. Då blir också er egen argumentation mer hållbar och trovärdig.


Glad Påsk!



Hälsningar


/Nicklas


Kommentarer
Postat av: julia

Fy vilken rolig uppgift!

2009-04-07 @ 11:42:31
URL: http://msjulie.blogg.se/
Postat av: julia

Men jag vill inte plugga i jönköping, vill ju flytta upp till sthlm :)

2009-04-09 @ 11:10:01
URL: http://msjulie.blogg.se/
Postat av: Anonym

Han är bäst!

2009-04-09 @ 11:55:06
Postat av: ellen

haha nicklas, nicklas, nicklas... I lööv him!

2009-04-13 @ 00:12:53
URL: http://cosecarine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0